Обама після зустрічі з Меркель вирішив не постачати Україні летальну зброю

Вівторок, 10 березня 2015, 07:17

Президент США Барак Обама відмовився від ідеї постачати Україні летальне озброєння після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у лютому.

Про це заявив німецький посол у Вашингтоні Петер Віттіг в інтерв'ю агентству Associated Press у понеділок, 9 березня.

За його словами, Обама погодився з Меркель, що треба "дати трохи простору дипломатичним і політичним зусиллям, які тоді докладалися".

"Лідери двох країн обмінялися думками з цього питання і були єдині в тому, щоб не нав'язувати чи не форсувати постачання смертоносної оборонної зброї на цей час", - сказав Віттіг щодо зустрічі, яка відбулася у Білому Домі 9 лютого.

Як відомо, 12 лютого відбулася зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції у Мінську, а також зустріч "контактної групи", яка там же підписала домовленості Петра Порошенка, Володимира Путіна, Ангели Меркель та Франуа Олланда.

Відповідно до домовленостей, з 15 лютого мали припинити вогонь на сході України та почати відведення важкої техніки від лінії зіткнення, обміняти полонених "всіх на всіх", а згодом і повернути контроль України над своїм кордоном на сході.

Адміністрація Обами публічно заявляє про те, що досі йдуть дебати, чи слід надавати Україні протитанкову зброю та інші оборонні озброєння, щоб допомогти Києву в протистоянні з Росією та проросійськими бойовиками.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News