Могеріні: Історія Балканської війни - привід для оптимізму і щодо України

Вівторок, 10 березня 2015, 07:42

Події в Україні протягом останнього року є найсерйознішою кризою з часів балканських воєн, однак в той же час саме приклад Балкан додає оптимізму і щодо кризи в Україні.

Про це сказала Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні у своєму виступі на засіданні Ради Безпеки ООН.

"Те, що сталося за останній рік в Україні, є найсерйознішою кризою в Європі з часів балканських воєн. Хотіла б додати тут, що Балкани дають нам привід для гордості і оптимізму. Рівно через 20 років після подій у Сребрениці ми бачимо, наскільки далеко може зайти демократія і регіональна інтеграція, якщо ми в них інвестуємо", - сказала вона.

За її словами, криза в Україні потребує негайного вирішення, зважаючи на кількість жертв, і ЄС докладатиме усіх зусиль щоб прийти до стійкого перемир’я.

"Ми будемо продовжувати реалізацію мінських угод і ми це вже робимо, надаючи фінансову підтримку місії ОБСЄ",- наголосила Могеріні.

"Наша політика щодо України кристально чиста. Ми хочемо покласти край конфлікту і ми повинні це зробити. І ми маємо захистити територіальну цілісність України і переконатись, що Україна здатна виконати сподівання свого народу", - зазначила вона.

Очільниця європейської дипломатії додала також, що Європа організована на принципах співпраці як в межах кордонів ЄС, так і стосовно сусідів, тому двері до такої співпраці завжди відкриті.

Крім того, за її словами, ЄС продовжує засуджувати незаконну анексію Криму як порушення міжнародного права.

"Це не може бути залишене без відповіді", - наголосила Могеріні.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News