"Одеська залізниця" заплатить 8 мільйонів за викрадене "ДНРівцями" зерно

Вівторок, 10 березня 2015, 09:06

Одеський апеляційний господарський суд залишив без задоволення скаргу ДП "Одеська залізниця" щодо стягнення 7,84 мільйона гривень за втрату вантажу.

Про це йдеться в постанові суду від 25 лютого, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, позов про стягнення коштів подало ТОВ Сільськогосподарське підприємство "Нібулон". У цю суму фірма оцінила втрату вантажу - 2,71 тонн пшениці - договір про транспортування якого було підписано з ДП "Одеська залізниця".

Перевезення мало здійснюватись за маршрутом зі станції Старобільськ Донецької області на станцію "Миколаїв – вантажний" Одеської залізниці. Прийом вантажу підтверджується залізничними накладними. Однак на станцію призначення вантаж не прибув.

Втрата залізничниками вантажу не заперечується. Працівники залізниці стверджували, що втрата пшениці відбулася без їх вини, оскільки її вилучили в зоні АТО озброєні особи.

Водночас додаткова угода на перевезення пшениці укладалася у липні 2014 року, а також залізничні накладні свідчать, що залізниця прийняла вантаж вже під час АТО. Тому суд прийшов до висновку, що залізничники не довели відсутності своєї вини у втраті вантажу.

Відтак з ДП "Одеська залізниця" стягується 7,84 млн гривень, з яких 7,33 млн гривень - вартість пшениці (2700 грн/т), а також 513 тис гривень - відшкодування провізної плати.

Засновниками ТОВ СП "Нібулон" є Олексій Вадатурський і його син Андрій Вадатурський.

"Нібулон" є однією з найбільших агрокомпаній України, входить в топ-5 експортерів зернових України.

Наразі "Укрзалізниця" здійснює пасажирські і вантажні перевезення в Донецькій області тільки на підконтрольній українським військам території.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування