Засновник "Коммерсанта" створить в РФ нове ЗМІ для протистояння пропаганді

Вівторок, 10 березня 2015, 12:00

Відомий російський журналіст Володимир Яковлєв, який в кінці 1980-х створив газету "Коммерсант", оголосив збір коштів на Kickstarter для запуску нового незалежного ЗМІ.

Згідно з заявкою, Яковлєв планує за місяць зібрати 50 тисяч доларів. Нове ЗМІ заплановане як непідконтрольна Кремлю мультимедійна платформа.

"Росія сьогодні роздирається ненавистю, спричиненою державною пропагандистською машиною, на яку витрачаються багато мільйонів доларів. Це – реальна загроза для всього світу, яким ми його знаємо", – написав журналіст у описі заявки.

За його словами, люди в Росії одне одного ненавидять.

"Вони мають жахливе уявлення про те, що Росія оточена ворогами. Недавнє вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова є лише одним з багатьох наслідків кампанією ненависті, яка підтримується державою", – впевнений Яковлєв.

Він додав, що зараз потреба у новому незалежному ЗМІ є як ніколи гострою для "об'єднання найкращих журналістів спільною ціллю – зупинити пропаганду ненависті, знайти шлях для спротиву безумству, яке розриває цілу країну, підводячи її все ближче і ближче до жахливої соціальної катастрофи".

Яковлєв хоче запустити своє нове ЗМІ якомога раніше. За задумом, воно має стати "потужним і грізним".

"Нам знову потрібен "Коммерсант", не таким, яким він є зараз, а таким, яким він був колись. Якщо кремлівській пропаганді добре вдається перетворювали людей на зомбі, то чому ми не можемо створити ЗМІ, яке перетворить зомбі назад в людей?" – запитав він.

Яковлєв запевнив, що для роботи в новому виданні вже зібрані найкращі незалежні журналісти і експерти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування