Британія може розкрити фінансові таємниці оточення Путіна

Середа, 11 березня 2015, 08:44

Велика Британія може розкрити фінансові таємниці російської правлячої еліти в якості частини інформаційної війни, направленої проти режиму Путіна.

Про це сказав міністр закордонних справ Британії Філіп Хеммонд, повідомляє The Telegraph.

Відповідаючи на запитання, чи є у Британії "цікаві" фінансові подробиці, які уряд може оприлюднити щодо соратників російського президента, Хеммонд відповів: "Так, напевно".

"Коли ми говоримо про подальші кроки щодо можливого збільшення тиску на Росію, одним з головних тут є питання стратегічної комунікації: як донести до російського народу, що насправді відбувається, щоб він міг вплинути на ситуацію?" - сказав міністр

"Це цікава думка, я думаю, що фахівців зі стратегічних комунікацій вона зацікавить теж" - додав міністр, коментуючи можливе оприлюднення деталей щодо фінансових таємниць оточення Путіна.

За його словами, йому цікаво збентежити соратників Путіна  перед народом в рамках відповіді на вторгнення до Східної України.

Видання зазначає, що багатство Путіна і його оточення є непрозорим, але рахується мільярдами доларів і зберігається в офшорах і в майні в Лондоні і Нью-Йорку.

Багато з його найближчих соратників заробили свої статки протягом років хаотичної приватизації державних активів у 1990-х роках.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування