Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму затримали ще одного кримського татарина

Середа, 11 березня 2015, 11:11

11 березня в Криму затримали ще одного кримського татарина у "справі 26 лютого".

Як повідомляє кореспондент Крим. Реалії, в середу вранці, в селі Яструбівка Красногвардійського району був затриманий Талят Юнусов, 1984 року народження.

За словами його батька Асана Юнусова, о 7 ранку в будинок увірвалися озброєні люди в масках.

"Вони до пуття нічого не пояснили, влаштували "маски-шоу", сказали, що камери зафіксували його участь у мітингу 26 лютого і що Талят підозрюється в нанесенні комусь тілесних ушкоджень. Сказали, що повезуть його до Сімферополя. Зв'язку з ним на даний момент немає", - розповів батько затриманого.

Минулого тижня, 6 березня, у цій справі так само затримали та вивезли із Керчі до Сімферополя, в Слідчий комітет, Асана Чаруха. Після багатогодинного допиту чоловіка відпустили.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 212 ("організація масових заворушень") стосовно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого в Криму затримали 29 січня.

Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014.

За інформацією, раніше озвученою Слідчим комітетом Криму, в рамках справи щодо подій 26 лютого допитано як свідків понад 150 осіб, 40 осіб визнано потерпілими, як обвинувачуваних залучено 2 людини.

26 лютого 2014 під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників та прихильників відділення Криму від Росії.

У числі перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери "Русского единства" на чолі з Сергієм Аксьоновим, який зараз очолює кримський уряд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування