Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ погрожує припинити співпрацю з Заходом з контролю озброєнь

Середа, 11 березня 2015, 13:14

Москва погрожує переглянути співпрацю з Заходом у сфері нерозповсюдження та контролю над озброєннями.

Про це заявив директор департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, передають РИА Новости.

У вівторок керівник делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями Антон Мазур заявив, що РФ з 11 березня призупиняє свою участь у засіданнях Спільної консультативної групи за Договором про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) і, таким чином, оголошене Росією в 2007 році призупинення дії підписаного ще в 1990 році ДЗЗСЄ стає повним.

Як зазначив російський дипломат, поки "охолодження відносин із Заходом серйозних значних наслідків для взаємодії наших країн у сфері нерозповсюдження та контролю над озброєннями не мало", але "навряд чи це може тривати вічно".

"Якщо нас вважають противниками, то навряд чи вийде продовжувати співпрацювати, ніби нічого не відбувається", - сказав Ульянов.

Він не виключив, що Росія "проведе огляд ситуації в цій сфері (нерозповсюдження та контролю над озброєннями)". "Якісь корективи можуть бути внесені", - повідомив директор департаменту МЗС РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування