Штаб АТО: бойовики використовують артилерію на лінії зіткнення

Четвер, 12 березня 2015, 08:49

Ввечері 11 березня і в ніч на 12 березня бойовики близько 28 разів порушували домовленості про припинення вогню.

Про це заявив речник штабу АТО Анатолій Стельмах телефоном із Донбасу у четвер вранці.

"З 19-ї години 11 березня до опівночі 12 березня противник 25 разів порушував режим припинення вогню. Опівночі зафіксовано ще 3 обстріли", - сказав він.

"Найгарячішою ділянкою на лінії розмежування залишається донецький напрямок. Тут о 19:05 злочинці при використанні 152-міліметрових артилерійських систем завдали ударів по місту Авдіївка", - зазначив Стельмах.

Крім того, з артилерії з 21:20 до 21:50 бандформування обстріляли селища Піски і Водяне.

Речник штабу АТО наголосив, що це доводить неправдивість заяв бойовиків про відведення всього важкого озброєння від лінії розмежування.

Також мінометних і гранатометних обстрілів зазнали Піски, Авдіївка, Опитне, Водяне.

"На маріупольському напрямку із використанням стрілецької зброї ворог вів вогонь по наших позиціях в Широкине. З 16-ї до 20-ї години 11 березня в районі цього населеного пункту працював ворожий снайпер", - сказав Стельмах.

На артемівському напрямку бойовики 4 рази обстріляли зі стрілецької зброї і мінометів селище Ленінське.

На луганському напрямку з 20:50 до 21:50 противник із використанням стрілецької зброї вів вогонь по опорному пункту українських військових поблизу суходолу.

"Незважаючи на провокативні обстріли, сили АТО відкривають вогонь лише у відповідь. Також триває обладнання оборонних споруд на лінії розмежування", - сказав Стельмах.

У свою чергу, речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив, що за добу на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів сил АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування