Силовики розробляють електронну систему перепусток на Донбасі

Четвер, 12 березня 2015, 11:04

Державна прикордонна служба, МВС і Служба безпеки створюють єдину електронну базу осіб, яким видані пропуски для перетину лінії зіткнення на Донбасі.

Про це розповів на брифінгу в четвер у Києві прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає "Інтерфакс-Україна".

"На цьому тижні, відповідно до завдань президента і рішенням РНБО, Держприкордонслужба спільно з МВС, СБУ, іншими правоохоронними органами початку заходи щодо вдосконалення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду", - сказав він.

За словами Слободяна, зокрема, йдеться про організацію служби прикордонних нарядів на блокпостах першої лінії кордону, а також про введення електронної пропускної системи.

"Спільно з СБУ створюється єдина електронна інформаційна база осіб, яким видані пропуску", - пояснив прес-секретар прикордонного відомства.

За словами Слободяна, це дозволить істотно спростити процедуру контролю, автоматизувати цей процес і зробити його більш комфортним для громадян.

"Що стосується видачі перепусток, то це питання лежить в компетенції СБУ та МВС. Однак, ця система відпрацьовується і Держприкордонслужба надає максимальне сприяння відомствам для відпрацювання та спрощення системи видачі перепусток", - сказав він.

"До теперішнього часу близько 100 тисяч перепусток вже видано", - додав Слободян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...