Бойовики чекають від ВР визначення територій з особливим статусом

Четвер, 12 березня 2015, 14:18

Самопроголошене формування "ДНР" розцінюватиме як підготовку до наступу відсутність визначення Верховною Радою у встановлений термін переліку територій, які треба наділити особливим статусом.

Про це заявив представник бойовиків Денис Пушилін в Москві, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми фіксуватимемо цей факт. Важлива реакція країн-гарантів та їхні рекомендації, що робити в такій ситуації. Якщо Верховна Рада не ухвалить цей перелік у встановлені терміни, це буде сигналом того, що Київ готує новий наступ на наші території", - заявив він.

"Ми готові до всього, але намагатимемося уникнути військового розвитку ситуації", - підкреслив він.

Як відомо, Росія продовжує надсилати військову техніку та боєприпаси на Донбас. Також туди їдуть найманці з Росії.

Як повідомлялося, учасники тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації в Україні за підсумками переговорів в Мінську підписали 12 лютого "Комплекс заходів із виконання Мінських угод".

Пункт 4 цього документа говорить: "У перший день після відводу почати діалог про модальність проведення місцевих виборів у відповідності з українським законодавством і законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", а також про майбутній режим цих районів на підставі зазначеного закону".

"Негайно, не пізніше 30 днів з дати підписання цього документа, ухвалити постанову Верховної Ради із зазначенням території, на яку поширюється особливий режим у відповідності з законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" на основі лінії, встановленої в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 р.".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News