Порошенко: Україна нарощує бойовий потенціал Збройних сил

Четвер, 12 березня 2015, 18:02

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна активно нарощує бойовий потенціал Збройних сил.

Про це він сказав під час засідання Ради національної безпеки і оборони у четвер ввечері, передає слова глави держави прес-служба.

При цьому Порошенко наголосив, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості.

"Хочу підкреслити, що Україна неухильно дотримується всіх взятих на себе зобов'язань – ми припинили вогонь", – заявив він, водночас підкресливши, що українські військовослужбовці мають можливість оборонятися, і у разі потреби завдають удару у відповідь на агресію.

"Припинення вогню не означає, що ми не відкриваємо вогонь у відповідь. Відповідні накази, права і повноваження у українських частин і підрозділів є, і їм є чим захищатися", – наголосив президент.

Глава держави зауважив, що паралельно із виконанням домовленостей, Україна посилює свої позиції, нарощує обороноздатність.

"Ми ведемо два паралельних процеси: процес перший – ми неухильно виконуємо вимоги Мінського меморандуму. Процес другий – ми активно і рішучо нарощуємо бойовий потенціал наших Збройних сил", – заявив Порошенко.

Президент поінформував присутніх членів РНБО про результати переговорів з партнерами України щодо допомоги у відновленні боєздатності, зокрема, про рішення США надати Україні нелетальну допомогу у галузі безпеки.

"Ми будемо озброєні тактичними безпілотниками, додатково постачають станції радіоелектронної та контрбатарейної боротьби. Зараз відновлено тренування та підготовка українських військових, в тому числі із залученням наших партнерів з декількох країн НАТО", – відзначив Президент.

Глава держави також повідомив про затвердження ним плану будівництва фортифікаційних споруд. Узгоджений порядок будівництва з відповідним визначенням підрядників та відповідальних в обласних державних адміністраціях, які відповідають за кожну ділянку на лінії зіткнення і фінансування цих робіт.

Порошенко також нагадав, що, згідно з домовленостями, після завершення відведення важкої техніки мають бути звільнені всі заручники: "Через вісім днів, коли закінчується термін відведення техніки, протягом чотирьох днів мають бути звільнені всі заручники, які незаконно утримуються бойовиками".

"Наша позиція, і тут Україну підтримують всі наші партнери – і США, і Євросоюз, ми наголошуємо і наполягаємо на тому, щоб були звільнені і заручники, які незаконно утримуються в Російській Федерації. Йдеться про Сенцова, Савченко і інших представників України", – заявив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News