Рада визначить межі окремих районів Донбасу, яким нададуть особливий статус – РНБО

Четвер, 12 березня 2015, 19:48

Рада нацбезпеки і оборони України підтримала рішення про визнання кордонів окремих районів Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування відповідно до мінських домовленостей.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль після засідання в четвер.

"Радою національної безпеки і оборони було підтримано рішення про визначення меж окремих районів, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування відповідно до закону України про особливий порядок місцевого самоврядування на території деяких районів Донецької та Луганської областей по лінії розмежування, визначеної мінськими домовленостями від 19 вересня 2014 року", - зазначив він.

Коваль додав, що для реалізації цього рішення Верховна Рада ухвалить постанову і внесе зміни до раніше ухваленого закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу.

"Особливий порядок місцевого самоврядування не вводитиметься на територіях, які були захоплені бойовиками вже після підписання мінських домовленостей 19 вересня 2014 року, а також у всіх населених пунктах уздовж лінії розмежування, які контролюються українською стороною", - сказав Коваль.

Як відомо, учасники тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні за підсумками переговорів у Мінську підписали 12 лютого "Комплекс заходів з виконання Мінських угод".

Пункт 4 цього документа свідчить: "У перший день після відведення почати діалог про модальності проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", а також про майбутный режим цих районів на підставі зазначеного закону.

Негайно, не пізніше 30 днів з дати підписання даного документа, ухвалити постанову Верховної Ради України із зазначенням території, на яку поширюється особливий режим відповідно до закону України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" на основі лінії, встановленої в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...