У Росії побоюються повернення своїх бойовиків з-за кордону

Четвер, 12 березня 2015, 21:49

На сьогоднішній день за кордоном в рядах терористичних угруповань воює низка російських громадян, і повернення їх додому несе в собі серйозну загрозу.

Про це заявив секретар Радбезу Росії Микола Патрушев, повідомляє "Інтерфакс".

"Необхідно взяти під особливий контроль загрозу, яку несуть бойовики, які брали участь у конфліктах на боці терористичних угруповань, і тепер повертаються додому. Не секрет, що велика кількість найманців російського походження воює сьогодні за кордоном в рядах цих бандитських формувань", - сказав він під час наради Радбезу в П'ятигорську.

За його словами, такі найманці можуть принести в Росію навички "витонченого терору": "Не секрет, що велика кількість найманців російського походження воює сьогодні за кордоном в рядах бандитських формувань. Після повернення на Батьківщину вони можуть принести на нашу землю навички витонченого терору, в тому числі властивого угрупованню, яке називає себе "Ісламська держава Іраку та Леванту", але нічого спільного з ісламом не має".

Раніше заступник голови МЗС Росії Микола Богданов порівняв заборонену і визнану екстремістською в Росії організацію ІГІЛ з раковою пухлиною.

"Зараз питання не про те, хто несе історичну провину, зараз потрібно правильно аналізувати обстановку і робити висновки з того, що сталося, для того, щоб діяти більш згуртовано, консолідовано і ефективно. Потрібна відмова від подвійних стандартів: що в одній стороні ісламісти хороші, в іншій - не дуже. Це, по суті, одні й ті самі люди", - зазначив Богданов.

ТВЦ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News