Підрозділами бойовиків керують офіцери ЗС Росії - штаб АТО

Четвер, 12 березня 2015, 22:11

Військові підрозділи незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" формуються за організаційно-штатною структурою російських військових частин, а на основні штабні і командні посади призначаються російські офіцери.

Про це повідомив під час брифінгу для іноземних журналістів щодо ситуації на Донбасі заступник керівника штабу АТО полковник Валентин Федичев, йдеться у сюжеті Центральної телерадіостудії МО України.

"У створення корпусів беруть безпосередню участь військовослужбовців Збройних Сил РФ. На основні штабні і командні посади, до окремого батальйону включно, назнаються офіцери ЗС РФ", - сказав він.

Під час брифінгу полковник також поінформував про кількість та склад та військ РФ як поблизу українських кордонів, так і на території нашої держави.

Він також наголосив, що бойовики не хочуть дотримуватися Мінських домовленостей. Так, з 15 лютого по 10 березня підконтрольними Росії незаконними збройними формуваннями було здійснено 831 обстріл та 20 спроб штурму, також відбулося  17 бойових зіткнень.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування