Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Реформувати Генпрокуратуру допомагатиме американське ФБР

П'ятниця, 13 березня 2015, 13:21

Міністерство юстиції США та ФБР співпрацюватимуть з Україною у питанні реформування Генпрокуратури.

Про це повідомив посол США Джефрі Пайєтт, підписуючи в п’ятницю угоду про співпрацю в сфері безпеки з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

За словами Пайєтта, "Генпрокуратура перетворилася на чорну діру корупції і зловживань за часів Януковича" і потребує реформування.

"Міністерство юстиції та ФБР готові працювати з новою командою Генпрокуратури, і ця угода надає правову основу для цієї співпраці", - сказав він.

Посол також додав, що США очікують та готові підтримувати діяльність антикорупційного бюро.

У свою чергу Аваков проанонсував створення найближчим часом єдиного українського поліцейського спецпідрозділу за аналогом американського SWAT.

"Цей підрозділ називатиметься Корпус оперативної раптової дії (КОРД). Ми готові найближчим часом представити концепцію його створенні", - сказав він.

Міністр також додав, що у вівторок Верховна Рада повинна дати дозвіл на початок довготривалих навчань української Нацгвардії та Збройних сил США.

"Уряд США дав дозвіл, і якщо за це проголосує ВР, ми вже з наступного тижня матимемо регулярну участь збройних сил США разом з нашими гвардійцями на довготривалих навчаннях, які проводитимуться у місті Яворів Львівської області", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування