Канонік розповів, як російські офіцери навчали бойовиків

П'ятниця, 13 березня 2015, 14:16

Представник української групи офіцерів в спільному центрі з координації і контролю припинення вогню Петро Канонік заявляє, що його російські колеги тренують бойовиків.

Про такі випадки він повідомив на брифінгу в антикризовому центрі в п’ятницю.

Керівник російської групи офіцерів у Тельмановому підполковник Соколов, артилерист, проводив зайняття з тактики на картах для російських та місцевих артилеристів - в основному це буряти - по новітнім артилерійським приладам", - розповів він.

"Коли наші офіцери заходили у приміщення – вони базувались в одному приміщенні з російськими, в різних кімнатах – російські офіцери згортали ці карти і ховали", - додав він.

"Артилерійська батарея бурятів базувалася поряд. Вони потім ці прилади брали, виходили на вулицю і виконували стрільби по позиціях ВСУ", - додав Канонік.

Крім того, він повідомив, що українські офіцери бачили в Тельмановому російських бійців, які брали участь в окупації Криму.

"У Тельмановому… українські офіцери проводили заняття і розпізнали декількох військовослужбовців, які колись були засвічені в Криму у вигляді "зелених чоловічків". У тому числі впізнали і бурята, який колись  давав інтерв’ю і казав, що вони – Збройні сили Російської Федерації", - зазначив він.

Він також підтвердив, що в головному командному пункті бойовиків також працюють російські офіцери.

"На моє питання (одному з російський офіцерів спільної групи), як далеко вони зібралися йти (на території України - УП), він сказав: "Та не знаю я. Мене в підвал не пускають". На питання про те, що таке підвал, він сказав, що це захищений командний пункт, у якому  приймаються всі військові, політичні рішення і там беруть участь російські офіцери самого високого рівня", - розповів Канонік.

Крім того, він розповів про факти пересування російської техніки на Донбасі з російськими триколорами, або такої, що є на озброєнні лише в РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News