Генпрокуратура почала ще одне розслідування проти судді Вовка

П'ятниця, 13 березня 2015, 14:19

Генеральна прокуратура почала розслідування проти судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка за фактом розблокування коштів на рахунках колишнього міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка.

Про це "Українським новинам" сказав заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

"Зареєстроване проти нього таке провадження зовсім недавно, підозру ще йому не пред'явили", - повідомив він.

Заступник генпрокурора зазначив, що банківські рахунки Присяжнюка були розблоковані рішенням Печерського суду ще влітку 2014 року.

Як відомо, у квiтнi 2014 року Присяжнюка було оголошено у розшук за підозрою у заволодінні коштами Аграрного фонду у сумі майже 540 мільйонів гривень, що були виділені державою для закупівлі об'єктів державного цінового регулювання цукру-піску.

4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського райсуду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Вовк підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, а саме в оголошенні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна.

Вказаний кримінальний злочин кваліфікується за ч.2 ст.375 КК України. Він також виносив вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Голосіївський райсуд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу судді Вовку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування