Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори на Донбасі мають відбутися після стабілізації ситуації в регіоні - Порошенко

П'ятниця, 13 березня 2015, 20:17

Місцеві вибори на Донбасі мають відбутися лише після стабілізації ситуації в регіоні.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу 1+1, яке вийшло в ефір в п'ятницю ввечері.

"Ключовим елементом особливості місцевого самоврядування на Донбасі мають бути нові вибори, які мають бути проведені тоді, коли умови їх проведення будуть відповідати вимогам ОБСЄ", - зазначив президент.

"Вони мають бути вільні, вони мають бути демократичні. Усі іноземні збройні формування мають бути виведені з цих територій. Там має бути відновлене українське телебачення і радіомовлення, там має бути відновлена діяльність політичних партій, там має бути забезпечена повноцінна агітаційна кампанія, там має бути забезпечена діяльність іноземних спостерігачів і, як наслідок цього, українська влада гарантує окремі повноваження місцевого самоврядування", - додав він.

Порошенко вважає, що представляти Донбас мають "не бойовики зі зброєю, не терористи, які підтримуються росіянами", а ті, кому довіряють місцеві жителі.

"Доки не будуть досягнуті ці умови, вибори там не відбудуться. На сьогоднішній день ми твердо наголошуємо і знаємо, що за Україною стоїть весь світ", - заявив президент.

Він також нагадав, що, відповідно до Мінських угод, парламент має ухвалити постанову, якою встановлюватиметься кордон та особливий порядок самоврядування в окремих районах Луганської та Донецької областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування