Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримську журналістку більше 6 годин допитували за публікації

П'ятниця, 13 березня 2015, 21:56

Кореспондентку "Центру журналістських розслідувань" Наталію Кокоріну допитували більше шести годин.

На виході з будівлі ФСБ вона повідомила, що була допитана в якості свідка у кримінальній справі, що стосується публікацій "Центру журналістських розслідувань".

Кримінальну справу порушено за статтею, внесеною до КК Росії після анексії Криму - стаття 280.1. "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації".

Як відомо, вранці у п'ятницю в Сімферополі, в квартирі за місцем прописки редактора "Центру журналістських розслідувань"Наталії Кокоріної співробітники ФСБ проводили обшук. Після обшуку ФСБ затримала журналістку.

Крім того, в п'ятницю вранці ФСБ провела обшук у кримській квартирі батьків автора статей і колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Анни Андрієвської, яка вже не проживає в Криму. Підставою для порушення справи, як пише журналістка, нібито є її матеріал про волонтерів батальйону "Крим".

Глава МЗС України Павло Клімкін та представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович закликала кримську "владу" звільнити затриману ФСБ кореспондентку "Центру журналістських розслідувань" Наталію Кокоріну. Крім того, ОБСЄ назвала репресіями дії кримської "влади" щодо журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування