У Кличка обіцяють відкрити всю інформацію про столичні будівництва

Неділя, 15 березня 2015, 16:45

Київська адміністрація планує відкрити максимальний доступ до інформації про містобудівні процеси у столиці.

Про це заяви заступник голови КМДА Павло Рябікін, повідомляє сайт міської влади.

"Буквально кілька днів тому на сайті містобудівного кадастру Києва з’явився новий розділ, в якому можна ознайомитися з інформацією про всі ділянки, на які видавалися містобудівні умови та обмеження. Це надзвичайно важливий крок з точки зору вдосконалення механізмів громадського контролю за будівництвом", - сказав чиновник.

Він додав, що кожен киянин, побачивши будмайданчик, зможе зайти на сайт містобудівного кадастру та подивитися, чи видавалися містобудівні умови та обмеження щодо цього об’єкту.

"Якщо не видавалися – це вже свідчить, що будівництво відбувається з порушенням. І нам дуже важливо якомога раніше дізнатися про такі випадки", – сказав Рябікін.

Він додав, що всі дані про будівництво, яке ведеться в Києві, будуть максимально відкритими, а інформацію на сайті постійно доповнюватимуть та розширюватимуть.

Чиновник висловив сподівання, що така відкритість сприятиме посиленню громадського контролю за містобудівною діяльністю.

Він також нагадав, що наразі працює над проектом створення незалежногоінтернет-ресурсу, який об’єднав би всю інформацію про забудовників та будівництво.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування