Петренко заявляє, що "люстраційну індульгенцію" його заступниці підробили

Понеділок, 16 березня 2015, 16:24

Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що "люстраційна індульгенція" за підписом його заступника Наталії Севостьянової – це підробка та справа рук "окремих творчих чиновників".

Про це він заявив у понеділок на брифінгу у Кабінеті міністрів, повідомляє програма Схеми.

"Нам вдалося з'ясувати згідно відповіді Державної фіскальної служби, що одна з співробітниць Державної фіскальної служби, а саме Ігнатенко Ганна Володмирівна, яка обіймала в період з 2010 року по 2013 рік керівні посади в територіальних органах Міністерства доходів та зборів залишилася в системі і не була звільнена на підставі норми про автоматичну люстрацію", - заявив Петренко.

Державна фіскальна служба офіційно підтвердила отримання від Мін'юсту за підписом Севостьянової лист, в якому роз'яснюється, що чиновниця податкових органів міста Києва Ганна Ігнатенко не підпадає під люстрацію, заявив міністр юстиції Петренко.

"У відповіді керівництво фіскальної служби послалось на нібито роз'яснення міністерства юстиції від 13 лютого 2015 року. Ми зробили до них запит, щоб вони надали це роз'яснення, поки що факсом нам надіслали дуже дивний документ", - сказав він.

"Цей документ не є документом міністерства юстиції, він містить всі елементи підробності, і з цього приводу хочу інформувати чиновників, які намагаються творчо підійти, щоб залишитись на посаді. Згідно з законом про очищення влади чиновник підлягає звільненню його безпосереднім керівником на підставі закону, якщо цей чиновник перебував на керівних посадах з 2010 по 2013 рік, або під час революції гідності – він повинен бути звільнений", - зазначив Петренко.

У свою чергу Севостьянова заявила, що перша сторінка листа за її підписом – підробка, а на другій сторінці стоїть її підпис – бо це універсальний текст, який використали податкові чиновники, щоб уникнути люстрації.

"Нами була проведена службова перевірка. Офіційно лист з Міністерства юстиції за тим фейковим номером не виходив. На звернення Ігнатенко був наданий інший лист 13 березня, з відповіддю, що дана громадянка підпадає під люстрацію. Але ми вважаємо, що вона приховала цю відповідь, і надала в органи фіскальної служби іншу, фейкову", – заявила заступниця міністра юстиції Севостьянова.

Як відомо, раныше повідомлялося про лист за підписом Наталії Севостьянової, який використала заступниця голови Київської податкової Ганна Ігнатенко, щоб залишитися на посаді в податкових органах і уникнути люстрації.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування