Посол України послу РФ: ваша держава – окупант, шлях до примирення неблизький

Вівторок, 17 березня 2015, 09:56

Посол України в Австрії Олександр Щерба оприлюднив досить жорстку офіційну відповідь на запит російської дипмісії про спільну участь у пам’ятних заходах.

Фотокопію листа розміщено на сторінці посла у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

Лист українського посла російському

У коментарях до цього документа дипломат зазначив, що пропозиція росіян стосувалася спільного відзначення 13 квітня – "дня, коли війська Другого та Третього Українських фронтів взяли Відень".

"Посольство планує покласти вінки воїнам-визволителям. Та, на жаль, у зв’язку з російською окупацією території України та з прямою агресією проти України, яка проходить з російської зброєю, під прапорами Росії, руками громадян Росії, ми будемо проводити заходи окремо від представників Росії", - зазначає Щерба у листі на ім’я посла РФ.

"Маю надію, що колись настане час, коли українські та російські посли будуть разом покладати квіти до могил своїх дідів в Європі. Але шлях до примирення та прощення – неблизький", - наголосив український посол.

Цікаво, що в листі Щерба дещо відступив від звичних правил дипломатичного етикету, за якими необхідно висловити "повагу" до співрозмовника. Лист російському дипломату не містить слів "із повагою" на завершення листа або  "висловлюю свою повагу" на початку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування