З четверга в Україні може подорожчати вода

Вівторок, 17 березня 2015, 19:50

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, на засіданні в четвер, 19 березня, буде розглядати рішення щодо підняття тарифів на воду для населення.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член НКРЕКП Андрій Герус.

"На засіданні у четвер будемо приймати рішення щодо підняття тарифів на воду для населення. Така необхідність виникла внаслідок росту вартості е/е на 30% з літа минулого року", - написав Герус.

Крім того, за його словами, вже прострочена заборгованість водоканалів перед ЄБРР та Світовим банком вже біля 1 млрд гривень. В основному через девальвацію та стрімко зростаючі ціни на е/е, яка займає 50% у собівартості води.

"А законопроект №2010, який сьогодні розглядався на підкомітеті ПЕК у ВРУ, пропонує ще підняти "зелені" тарифи для виробників е/е з біомаси, біогазу та ГЕС", - повідомив Герус.

"Ми будемо виконувати будь який прийнятий Закон, але будемо чесно пояснювати споживачами причини росту. Схоже, що вже у найближчому майбутньому нам прийдеться коригувати наш графік тарифів для населення до 2017 року", - підсумував він.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування