Членам РНБО розіслали листи з компроматом на Коломойського

Середа, 18 березня 2015, 13:23

Всі члени РНБО, в тому числі президент Петро Порошенко і генпрокурор Віктор Шокин отримали листи з компроматом на олігарха і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

За даними Найєма, отримання таких листів йому особисто підтвердили шість членів РНБО. У конверті знаходились DVD-диск і карта пам'яті з матеріалами справи адвоката Сергія Карпенка, який пережив замах у 2003 році після відмови сприяти Коломойському у здобутті контролю над заводом "Дніпроспецсталь".

Депутат нагадав, що тоді Карпенко діяв в інтересах олігархів Віктора Пінчука і Костянтина Григоришина.

DVD-диск містить 2,5-годинний відеофайл з матеріалами кримінальної справи, у тому числі свідчення свідків, які раніше не публікувалися.

"Автор розслідування стверджує, що до вбивств в рамках розслідування кримінальної "справи адвоката Карпенка" причетні співробітники особистої охорони Ігоря Коломойського. Крім цього, в матеріалах містяться прямі звинувачення на адресу колишнього Генерального прокурора Святослава Піскуна в отриманні хабара у розмірі 50 млн дол. США за закриття кримінальної справи", – пише Найєм.

Крім того Найєм додав, що в останньому епізоді розслідування наводяться деталі смерті слідчого Ігоря Шолодька, який безпосереднього відкрив, а потім закрив справу Карпенка за вказівкою Піскуна і який загинув в зоні АТО за два дні рішення суду про його допиті в кінці минулого року.

"У матеріалах, переданих членам РНБО, стверджується, що за кілька днів до того, як слідчий Шолодько опинився на фронті, з ним неодноразово зв'язувався один із заступників губернатора Ігоря Коломойського", – додав він.

Найєм зазначив, що жоден з членів РНБО не відповів на його запит із проханням підтвердити отримання таких листів.

Як відомо, Пінчук в даний момент намагається відсудити у Коломойського в лондонському суді контроль над Криворізьким залізорудним комбінатом. На кону знаходяться два мільярди доларів.

Відновлення розслідування справи Карпенка також ініціював Пінчук.

На думку Найєма, ця війна олігархів може призвести до радикального переділу власності в Україні.

"Якщо раніше опоненти вважали за краще діяти через медіа та суди, тепер обидва пішли в атаку особисто. Згорнути з цієї лінії і домовитися їм буде вже складно. На кону, крім грошей, знаходиться пряме кримінальне переслідування. Але ситуація ускладнюється тим, що протистояння Коломойського і Пінчука неминуче призведе до повномасштабної війни між іншими олігархами", – упевнений він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування