Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко кличе екпертів Венеціанської комісії допомогти змінити Конституцію

Середа, 18 березня 2015, 14:51

Президент запросив експертів Венеціанської комісії долучитися до роботи Конституційної комісії і забезпечення вільних та чесних виборів на Донбасі.

Про це йшлося на зустрічі в Києві з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Порошенко і Ягланд обговорили діяльність новоствореної Конституційної комісії. Президент наголосив, що Україна зацікавлена в участі експертів Венеціанської комісії у роботі Конституційної комісії з самого її початку.

Глава держави звернувся до Генерального секретаря Ради Європи з проханням сприяти звільненню всіх заручників, в тому числі тих, що утримуються в Росії, зокрема режисера Олега Сенцова та Надії Савченко.

Генеральний секретар наголосив на необхідності врегулювання ситуації на Донбасі у повній відповідності до Мінських угод, які за допомогою Ради Європи можуть бути переведені в юридичну площину.

Турбйорн Ягланд висловив підтримку останнім законодавчим змінам щодо виборів на Донбасі.

Говорячи про незаконну анексію Криму, Турбйорн Ягланд нагадав, що Венеціанська комісія зробила свій висновок про нелегітимність так званого "референдуму". "Цей висновок є набагато сильнішим, ніж будь-які політичні заяви", – наголосив Генеральний секретар Ради Європи. Співрозмовники також обговорили грубі порушення прав людини у Криму стосовно кримських татар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування