Opel та Chevrolet йдуть із Росії

Середа, 18 березня 2015, 17:01

Opel і Chevrolet оголосили про відхід з російського ринку.

Таке рішення було прийнято через вкрай низькі продажі наприкінці 2014 і початку 2015 року, передає РБК.

Opel йде з Росії повністю. До кінця червня буде законсервовано завод в Санкт-Петербурзі, на калінінградському "Автоторі" збірка була закінчена в лютому.

Chevrolet залишить у Росії тільки преміальні моделі Corvette, Tahoe і Camaro. Збірка останніх автомобілів даної марки на ГАЗі завершиться до кінця року.

Спільне підприємство з АвтоВАЗом GM-Avtovaz продовжить роботу, але проект будівництва заводу з виробництва Chevrolet-Niva другого покоління закритий.

Продажі в Росії автомобілів під маркою Cadillac, яка також входить в концерн General Motors, припинені не будуть. GM сконцентрується на продажі тільки преміальних брендів Chevrolet і Cadillac. Дилерська мережа буде реструктурована до кінця року. Сервіс та запчастини для брендів, які йдуть із Росії збережуться, обіцяє компанія.

Модельний ряд Opel був представлений на російському ринку шістьма моделями: Astra в кузовах трьох - і п'ятидверний хетчбек, седан і універсал; Insignia у версії ліфтбек, седан, універсал і Country Tourer; кроссоверами Antara і Mokka; мінівенамі Meriva і Zafira. Крім того, були доступні спортивні модифікації Astra OPC і Insignia OPC.

Chevrolet продавав в Росії компакткар Spark, Aveo в кузовах хетчбек і седан, Cruze (седан, хетчбек, універсал), Cobalt, Malibu, кросовери Captiva, TrailBlazer і мінівен Orlando.

Велика частина моделей концерну General Motors виготовлялася на російських заводах. Підприємство "Автотор" в Калінінграді випускало Opel Zafira, Meriva, Insignia і Chevrolet Aveo.

На заводі "Дженерал Моторс Авто" в Санкт-Петербурзі збирали Chevrolet Cruze і Captiva; Opel Antara, Astra і Mokka. У Тольятті на заводі ведеться виробництво Chevrolet Niva.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News