Чиновник ЗСУ "купив" будівлю і гектар землі в центрі Харкова

Середа, 18 березня 2015, 17:19

Заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС України Валерій Файст отримав від міністерства у користування в 2006 році будівлю з гектаром землі в центрі Харкова.

Про це пишуть журналісти програми "Наші гроші" (телеканал ЗІК).

На цій землі компанія "Фагот-2000", засновником якої чинний державний службовець є до сьогодні, планує звести торгівельно-офісний центр.

Як з’ясувала журналіст програми, у 2006 році "Фагот-2000" викупила із майна оборони будівлю за адресою Червоноармійська, 16, площею 415 кв.м. Після цього фірма взяла у користування ділянку навколо площею 0,7 га.

Начальник головного управління квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України звернувся до харківського міського голови і, посилаючись на рішення  тодішнього міністра оборони України Анатолія Гриценка №804/з, просив припинити право користування земельною ділянкою на користь нового власника будівлі.

Таким чином, фірма Файста отримала ділянку землі за ціною складського приміщення площею 400 кв.м, зазначають "Наші гроші".

Окрім цього серед бізнесу чинного держслужбовця, який відповідає за матеріальне забезпечення збройних сил, торгівля військовою технікою. Валерій Файст є засновником компаній "Трембіта", "Поні Фентезі" та "Поні Восток", сказано у сюжеті.

 

За інформацією "НГ", усі фірми займаються постачанням запчастин до автомобілей, а "Трембіта" спеціалізується на військовому обладнанні.

На території фірми у Ворзелі, журналісти побачили запчастини та ремонтну зону.

Представник компанії Оксана Коцюба запевняє, що "Трембіта" ніколи не займалась постачанням військових автомобілів. Натомість місцевий мешканець розповів журналістам, що донедавна на території підприємства розміщувались БТР, ЗІЛи, танки та інша спеціалізована військова техніка. Оголошення про продаж військового обладнання  цією компанією і досі можна знайти в інтернеті.

Журналісти побачили запчастини та ремонтну зону. Фото "Наших грошей"

Валерій Файст є засновником "Трембіти" з 1997 року. Згідно із відповіддю Міністерства оборони, стаж держслужби заступника очільника ГоловКЕУ ЗСУ складає 21 рік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News