Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донбасі воюють лише поодинокі громадяни ФРН - ЗМІ

Четвер, 19 березня 2015, 08:49

Кількість громадян Німеччини, які вирушили на схід України для участі у бойових діях, складає не сотні осіб, а лише одиниці.

Такого висновку дійшов комітет із внутрішніх справ Бундестагу, повідомила з посиланням на парламентського статс-секретаря міністерства внутрішніх справ Німеччини Ґюнтера Крінґса газета Mitteldeutsche Zeitung, пише DW.

Голова комітету Вольфґанґ Босбах заявив, що громадяни Німеччини, які проходять військову службу в лавах української армії, "автоматично позбавляються німецького громадянства", але з тими, хто воює на боці проросійських сепаратистів, – справа інша.

"Тоді ми маємо ситуацію, подібну до участі у бойових діях на боці "Ісламської держави", - вважає політик. За словами Босбаха, такі випадки підпадають під дію кримінального законодавства.

Раніше газета Welt am Sonntag повідомила з посиланням на джерела у правоохоронних органах ФРН, що у збройному конфлікті на сході України беруть участь понад 100 громадян Німеччини. В основному, йдеться про т. зв. "пізніх переселенців" німецького походження з країн колишнього СРСР. Деякі з них, за даними видання, проходили службу в Бундесвері.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: