Британські інструктори розпочали тренування українських військових

Четвер, 19 березня 2015, 10:05

35 британських інструкторів у Миколаєві розпочали двомісячний курс тренування українських військових.

Про це повідомляє українська служба BBC.

Згідно з повідомленням, рішення відрядити до України британських військових у ролі радників і тренерів минулого тижня оголосив прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон. За його словами, британські військові передаватимуть українським колегам медичні, логістичні, розвідувальні знання і ділитимуться навичками ведення піхотного бою.

Очікується, що у найближчі тижні до України приїде ще кількадесят військових із Британії - загалом, як повідомляв раніше Кемерон, їх має бути до 75.

Це перший випадок від початку конфлікту на Донбасі, коли західна країна розпочала довготривалу тренувальну військову програму в Україні, зазначає видання.

Британський уряд також постачає українським Збройним силам нелетальну допомогу – аптечки, прилади нічного бачення і спальні мішки та інше.

Як відомо, раніше США заявляли, що надішлють своїх військових інструкторів тренувати три українські батальйони. Також американський віце-президент Джо Байден анонсував передачу українській армії першої партії військових автомобілів наприкінці березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування