Наглядова рада "Укртранснафти" відсторонила "з боями" голову правління Лазорка

Четвер, 19 березня 2015, 13:43

У четвер на засіданні Наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" було прийнято рішення про відсторонення Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління товариства з 19 березня 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Наглядова рада обрала Юрія Мірошника тимчасово виконуючим обов'язки голови правління "Укртранснафти" з 19 березня 2015 року до 10 серпня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо "Українській правді", Лазорко не захотів залишати своє робоче місце та забарикадувався в кабінеті. Після чого у будівлю прибули люди в штатському, які допомогли Мірошнику зайняти кабінет голови.

Зміни у керівництві "Укртранснафти" пройшли нелегко. Фото "Української правди"
Зміни у керівництві "Укртранснафти" пройшли нелегко. Фото "Української правди" 
Фото "Української правди"" 
Мірошник зайняв місце Лазорка за допомогою невідомих у штатському. Фото "Української правди" 

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

"Міністру стало відомо, що у 2015 році вартість за зберігання державної нафти була підвищена в 2 рази до 6,4 грн/т, на сьогодні "Укртранснафта" щодня платить близько 2,5 млн гривень за зберігання", - повідомляло джерело в енергетичному відомстві.

За його словами, в листопаді-грудні 2014 року вартість зберігання становила 3,2 грн/т на день. 628,4 тисяч тонн технологічної нафти зберігається в резервуарних парках "Укртранснафти" (232,644 тисяч тонн), "Укртатнафти" (239,9 тисяч тонн), НПК "Галичина" (46,7 тисяч тонн) і "Нафтохімік Прикарпаття" (101,9 тисяч тонн).

Всі три НПЗ належать групі "Приват", вихідцем з якої є Лазорко, який раніше працював на "Галичині" і "Нафтохіміку Прикарпаття".

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта" за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тоннтехнологічної нафти.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагав від правоохоронних органів порушити кримінальну справу і притягти винних до відповідальності за фактом незаконного викачування нафти.

Генеральна прокуратура відкрила провадження, однак у підсумку справа була спущена на гальмах.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування