Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков обіцяє забрати зброю у судді-дебошира

Понеділок, 2 березня 2015, 19:28

МВС анулювало дозвіл на зброю судді Владиславу Обремко, який погрожував пістолетом співробітникові ДАІ та активісту.

Про це в блозі на "Українській правді" повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"МВС, діючи в межах своїх повноважень, згідно з зафіксованим слідчим фактом неадекватного поводження зі зброєю, прийняв рішення: анулювати дозвіл Оберемку В. А. на користування зброєю і вилучити зброю (4 ствола) примусово", - повідомив Аваков.

Також міністр заявив, що МВС готує всім співробітникам постової служби нову інструкцію на подібні випадки.

"Якщо порушник, ким би він не був, наводить пістолет на співробітника міліції - стріляти на ураження", - розповів Аваков.

Якщо співробітнику ДАІ порушники будуть надавати посвідчення, які "гарантують недоторканність (судді, нардепи) - доставляти (їх) у відділення міліції для встановлення особи і достовірності наданого посвідчення".

"При активній непокорі - застосовувати наручники і доставляти примусово", - написав Аваков.

Також глава МВС пообіцяв співробітникам ДАІ, які будуть затримувати VIP-порушників "повний захист міністра внутрішніх справ, заохочення і грошову премію".

Як відомо, 28 лютого п'яний суддя Макарівського райсуду Київської області Оберемко при зупинці погрожував співробітникові постової служби пістолетом і "знайомством з прокурором Києва".

Незважаючи на це "знайомство" Київська прокуратура відкрила проти судді кримінальне провадження за статтями погроза працівнику правоохоронних органів, погроза вбивства і хуліганство.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування