У Москві націоналісти вбили українця. МЗС вимагає негайного розслідування

П'ятниця, 20 березня 2015, 00:58

У Москві націоналісти вбили українця, 37 річного Романа Музиченка. Міністерство закордонних справ України вимагає негайно провести всебічне розслідування злочину.

"МЗС висловлює глибоке занепокоєння проявами ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості, що все частіше мають місце з боку російських громадян стосовно громадян України та осіб українського походження", - йдеться у заяві, оприлюдненій у четвер ввечері.

"Антиукраїнські настрої, що активно підживлюються російськими засобами масової інформації, стали реаліями повсякденного російського життя", - вважають у відомстві.

"Поширення таких настроїв створює загрозу для особистої безпеки українців та, у деяких випадках, призводить до трагічних наслідків, наприклад таких, як жорстоке вбивство 14 лютого 2015 року в Московській області групою націоналістично налаштованих молодиків громадянина України Романа Музиченка", - йдеться у заяві.

"Міністерство закордонних справ вимагає від російської сторони негайно провести всебічне розслідування зазначеного злочину для встановлення та покарання осіб, винних у вбивстві громадянина України", - наголосили у відомстві.

"Міністерство також очікує від російської сторони вичерпних заходів для недопущення у майбутньому будь-яких прояв нетерпимості за національними ознаками щодо українців та осіб інших національностей", - додали в МЗС.

Раніше російський пропагандистський телеканал Lifenews повідомляв, що на станції Силікатна у Москві група з 21 чоловіка віком 15-20 років побили українця. Роман Музиченко помер у реанімації, не приходячи до тями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування