Південно-Західна залізниця відмовляється виконувати накази "Укрзалізниці"

П'ятниця, 20 березня 2015, 10:44

Південно-Західна залізниця відмовляється виконувати наказ в. о. гендиректора "Укрзалізниці" Максима Бланка про звільнення керівного складу ПЗЗ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПЗЗ.

В заяві йдеться, що колектив відмовляється виконувати накази Бланка, бо вважає їх "незаконними".

"Враховуючи той факт, що злочинним керівництвом "Укрзалізниці" видаються незаконні накази, з даного часу трудовим колективом Південно-Західної залізниці не приймаються до виконання накази та розпорядження УЗ", - йдеться в заяві.

Таке рішення у ПЗЗ мотивують статтею 60 Конституції, "якою встановлено, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази".

"Одномоментне звільнення керівного складу залізниці призводить до зупинення діяльності Південно-Західною залізницею, оскільки до компетенції звільнених осіб належить виключне право прийняття наказів та розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці", - обурюються в ПЗЗ.

В заяві йдеться, що "створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їх керівників здійснюються рішеннями Кабінету Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту".

Як повідомлялося, в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Бланк 19 березня звільнив керівний склад ПЗЗ.

Як відомо, 4 березня Уряд відсторонив від виконання обов'язків директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина і просить правоохоронців порушити проти нього кримінальну справу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування