Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розроблено порядок виїзду й в'їзду до Криму - Держприкордонслужба

П'ятниця, 20 березня 2015, 15:04

Державна прикордонна служба України разом із Українською Гельсінською спілкою з прав людини розробили порядок в'їзду й виїзду на окуповану територію Криму.

Про це повідомив прес-секретар українського прикордонного відомства Олег Слободян на прес-конференції в Києві, повідомляє "Крим. Реалії".

"Проект документа пройшов узгодження у Мін’юсті і був поданий на розгляд уряду. Остаточний варіант після обробки відповідними управліннями Кабінету міністрів України було винесено на розгляд урядового комітету", - розповів Слободян.

За його інформацією, комітет розглянув даний проект на початку березня, давши рекомендацію щодо доопрацювання деяких питань.

"Зараз доопрацьовування документа триває, і будемо сподіватися, що цей процес у часі не затягнеться", - сказав представник української Держприкордонслужби. 

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. 

Як відомо, з 27 грудня 2014 року "Укрзалізниця" для забезпечення безпеки припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні поїзди, які курсували на півострів. Поїзди кримського напрямку тепер доїжджають до Новоолексіївки й Херсона.

Також припинено автобусне сполучення з Кримом. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування