У Тбілісі партія Саакашвілі провела акцію протесту, владі вручили "червону картку"

Субота, 21 березня 2015, 18:31

У Тбілісі прихильники "Єдиного Національного руху" - найбільшої опозиційної сили - провели на центральній площі міста акцію з вимогою відставки уряду.

Як заявили організатори, Нацрух звинувачує кабінет міністрів, сформований "Грузинської мрією", у розкішному способі життя і в тому, що він нічого не зробив, щоб запобігти погіршенню економічної ситуації в країні.

Про свою підтримку вимог "Нацруха" заявили 12 неурядових організацій. 

Саакашвілі, оголошений в Грузії у внутрішньодержавний розшук, взяв участь в акції дистанційно, звернувшись до своїх прихильників відеозв'язком.

За його словами, "дуже скоро Грузію звільнять від цих темних бездіяльних сил і повернемо Грузію на світлий шлях".

При цьому Саакашвілі оголосив про перехід до вирішального етапу боротьби за повернення до влади в Грузії "Єдиного нацруху". 

"Одне ясно - ми переходимо до вирішального етапу боротьби", - заявив Саакашвілі у Facebook. 

Після походів центральними вулицями міста та мітингу на площі Свободи учасники акції попрямували до будівлі Держканцелярії, де уряду Грузії вручили велику "червону картку", вимагали відставки уряду та випустили у повітря повітряні кулі у вигляді акул і пінгвіна. Після цього учасники почали мирно розходитися.

"У разі потреби ми будемо проводити перманентні акції протесту і пікетування будівель з наступними вимогами: відставка уряду, перегляд виборчої системи і дострокові парламентські вибори", - заявив один з лідерів Нацруху Георгій Гарібашвілі.

Центр Тбілісі був перекритий, представники поліції стежили за дотриманням громадського порядку.

За оцінками різних джерел, учасниць в акції взяли від 10-15 тисяч до 50 тисяч чоловік.

Паралельно з акцією протесту в Тбілісі пройшли дві контракції - біля будівлі Громадського мовника і Собору Святої Трійці.

Як зазначили експерти, даною акцією нацрух починає передвиборчу кампанію перед парламентськими виборами, які повинні пройти в 2016 році.

Новости Грузия

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування