Війна в Україні триває вже рік - Порошенко

Субота, 21 березня 2015, 19:34

Війна в Україні йде вже рік, і почалася з анексії Криму.

Про це в інтерв'ю "Подробицям" заявив президент Петро Порошенко.

"Тоді Україна не здатна була себе захистити, потім почалася операція з агресії на Донбасі. Ситуація була жахлива, 30 тис. осіб були кинуті в бій без належного бойового, речового, харчового забезпечення, і лише на голому ентузіазмі та підтримці волонтерів зупинили першу навалу противнику, але змушені були віддати майже весь Донбас. Третій етап війни - коли фактично з червня ми почали наступальні операції і вони мають увійти в історію українського війська", - заявив Порошенко. 

За його словами, це - звільнення Слов'янська, Дзержинська - без жодного пострілу, Лисичанська, Сєвєродонецька, оборона Маріуполя, операції у Волновасі, біля Станиці Луганської "та інші, коли ми звільнили  2/3 Донбасу".

"Наступний етап - коли ми вже мали справу не просто с терористами зі зброєю від РФ, а коли в бій наприкінці серпня вступили регулярні російські війська. Далі - рейд по тилам противника після Іловайська. І це теж увійде в історію українського війська. І далі - Мінськи процес", - зазначив Порошенко.

"Зараз є війна. Але є тверда надія на мир. Ми аж ніяк не романтики і готуємося, з усією силою, у випадку загострення ситуації і наступальних дій ворога зустріти його і дати по зубах", - заявив президент.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News