Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вхід до "Укрнафти" заблокували озброєні люди. Представляються бійцями "Дніпро-1"

Неділя, 22 березня 2015, 18:31

Вхід до будівлі держпідприємства "Укрнафта" у Києві в Нестерівському провулку заблокували автоматники, які представляються бійцями "Дніпро-1".

Про це повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

"Коломойський кинув виклик Порошенку. Вхід до "Укрнафти" просто зараз заблокований автоматниками. Старший - у чорній касці - після декількох хвилин сперечань сказав, що представляє батальйон "Дніпро-1". Що тут робить батальйон територіальної оборони Дніпропетровської області, він відмовився відповісти", - зазначив він.

"За воротами в'їзду до "Укрнафти" стоїть військовий бронеавтомобіль. Це все відбувається в центрі Києва, на Нестеровському провулку біля Львівської площі", - додав Лещенко.

Як повідомляє Hromadske TV,  будівельники принесли ще кілька секцій металевих решіток.

До будівлі під'їхав КРАЗ, кількість бійців біля входу збільшилася до 30. 

Фото Сергія Грішина
 

Як відомо, "Дніпро-1" - полк патрульної служби міліції особливого призначення МВС України.  

Разом з тим глава МВС Арсен Аваков повідомив Українській правді: "Це нісенітниця. "Дніпра-1" там немає. Охорону "Укрнафти" здійснює приватна фірма, що належить "Укрнафті".

"За фактом перевірки міліція повідомила, що під "Укрнафтою" - тільки охорона "Укрнафти". А "Дніпро-1" - у Дніпропетровську та Кагарлику (під Маріуполем), ще 30 осіб - у Пісках", - заявив Аваков. 

Також Аваков повідомив, що в іншій державній компанії - "Укртранснафті" досі перебуває стара охорона керівництва компанії. 

"Усередині таки є кілька людей за старим ще доконфліктний договором охорони (йдеться про охорону відстороненого Лазорка). Люди Коломойського - нуль, плюс Держслужба охорони, плюс зовнішній пост", - зазначив Аваков. 

У свою чергу заступник глави "Нафтогазу" Андрій Пасішник повідомив, що "ті зелені чоловічки,  які забігли в офіс "Укртранснафти" разом з Ігорем Коломойським у складі близько 40 осіб з "чохлами для більярду"  - й досі перебувають у будівлі держкомпанії та розміщені на 8-му поверсі". 

Як відомо, в офісі компанії "Укртранснафта" розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства. Наглядова рада цього держпідприємства відсторонила Олександра Лазорка від здійснення повноважень голови правління компанії. У повідомленні "Нафтогазу", що контролює 100% акцій "Укртранснафти", не було  вказано причину такого рішення.

Ігор  Коломойський у супроводі озброєних людей приїхав до офісу "Укртранснафти", де перебував близько 6 годин. Після того, як він залишив приміщення, Коломойський заявив, що "звільняв будівлю "Укртранснафти" від російських диверсантів". 

При цьому голова Дніпропетровської ОДА звинуватив оточення президента у рейдерстві і обматюкав журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка.

Джерело відео - Громадське Телебачення 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування