Бойовики посилюють позиції і маскують артилерію - Тимчук

Понеділок, 23 березня 2015, 11:03

Бойовики продовжують посилювати свої угруповання одразу на декількох напрямках, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Зокрема, відзначається подальше посилення тактичної групи російсько-терористичних військ східніше Луганська (район н.п. Станиця Луганська). Відзначається перекидання живої сили – до 220 осіб, а також мінометної батареї (шість 120-мм мінометів) і 2 вантажні платформи із зенітними установками ЗУ-23-2", - пише він.

У районі Чорнухине й південніше Стаханова бойовики продовжують обладнувати вогневі позиції для артилерії, хоча основну частину артилерійських озброєнь нібито "відведено", а в реальності, за даними ІС, "розподілено по цехах і ангарах прилеглих заводів і майстерень в Алчевську, Перевальську, Красному Лучі".

"Безпосередньо на позиціях розосереджено й замасковано близько 30% від тієї кількості артилерії, яка оперувала в даному районі під час боїв за Дебальцевому в лютому цього року", пише Тимчук.

На Докучаєвській ділянці триває зосередження другий батальйонно-тактичної групи "російсько-терористичних військ". При цьому 6 одиниць ББМ і 5 танків було перекинуто в даний район впродовж останніх 2-х діб, додає Тимчук.

У "Горлівському гарнізоні" (включаючи ділянку Ясинувата – Єнакієве), обидві дислоковані там тактичні групи зосереджено навпроти Авдіївської й Дзержинської ділянок оборони українських військ, отримали вказівку розосередити бойову техніку, укрити її й замаскувати.

"Із цією метою терористи активно використовують квартали приватної забудови", - уточнює Тимчук.

Крім того, на озброєнні бойовиків, які діють одразу на декількох ділянках Луганського напрямку, з'явилися установки 9П132 "Гради-П" ("Партизан").

Дана установка, розроблена свого часу для поставок СРСР у В'єтнам, являє собою одну напрямну 122-мм калібру для стрільби одиночними боєприпасами від РСЗО БМ-21 "Град". Установка швидко збирається й розбирається, може монтуватися на легкому транспортному засобі, оснащується оптичним прицілом.

Даною установкою оснащуються мобільні вогневі групи "російсько-терористичних військ", які діють безпосередньо на передньому краї, зазначає Тимчук.

Раніше бойовикам на Донецьком напрямку з РФ надійшли 150 одиниць 107-мм безвідкатних гармат Б-11.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...