Експерти ЄС оцінять готовність України до безвізового режиму

Вівторок, 24 березня 2015, 08:21

У  МВС України почала свою роботу Експертна місія ЄС з оцінки критеріїв виконання другої фази дій Плану щодо лібералізації візового режиму.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Представники Експертної місії ЄС до кінця тижня працюватимуть у МВС та кількох інших відомствах, оцінюючи критерії виконання українською стороною другої фази дій Плану щодо лібералізації ЄС візового режиму", - йдеться у повідомленні.

Члени місії ознайомляться з роботою підрозділів Міністерства внутрішніх справ у частині виконання пунктів плану, передбачених у блоці "Громадський порядок і безпека".

Основними напрямками діяльності відомства, які оцінюватимуть представники місії Євросоюзу, стануть заходи з протидії корупції, організованій злочинності та незаконному обігу наркотиків.

Також експерти місії ЄС ознайомляться з роботою структурних підрозділів МВС у сферах протидії нелегальній міграції, незаконному обігові зброї та іншим злочинним проявам.

За результатами роботи експерти з ЄС підготують звіт, який буде представлений на розгляд держав-членів ЄС. Від результатів місії залежить рішення Єврокомісії про скасування ЄС візового режиму для України.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування