Аваков: держпідприємства буде охороняти виключно держохорона

Вівторок, 24 березня 2015, 14:24

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що охорона державних підприємств і державних компаній в подальшому буде здійснюватися виключно Державною службою охорони.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Думаю, що на найближчому засіданні Кабінету міністрів ми будемо виносити питання про те, щоб стратегічні об'єкти державної власності та стратегічні компанії державній власності, в яких є частка державної власності і стратегічна, охорона цих об'єктів здійснювала Державна служба охорони Міністерства внутрішніх справ", – сказав він.

Аваков зазначив, що Держслужба охорони має право на носіння та застосування вогнепальної зброї і, щоб уникнути будь-яких непорозумінь, вона повинна охороняти такі підприємства.

Крім того, міністр зазначив, що найближчим часом планується прийняття рішення про те, що Держслужба буде забезпечувати охорону всього периметра морських портів. У цьому зв'язку Аваков спрогнозував, що можуть виникнути корпоративні конфлікти у портах.

Також він спрогнозував, що за підсумками проведених перевірок ряд охоронних структур буде позбавлено ліцензій.

"Щодо тих операторів ринку охоронних послуг, з якими ми мали проблеми останнім часом, йдуть відповідні перевірки. І я можу дати такий легкий прогноз, що ряд операторів цих компаній будуть позбавлені ліцензій на охоронні послуги", – сказав Аваков.

Зокрема, за словами міністра, заходи можуть бути прийняті у відношенні охоронних фірм, які брали участь у конфліктах навколо "Укртранснафти" і "Укрнафти" в Києві, а також у ряді місць Дніпропетровської та Донецької областей.

Як відомо, у понеділок Аваков дав збройним людям, які заблокували "Укрнафту", добу на звільнення будівлі.

Раніше дніпропетровський губернатор і олігарх Ігор Коломойський заявив, що під "Укрнафтою" стоїть приватна охоронна компанія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування