Брюссель ще може підтвердити готовність Києва до скасування віз - дипломат

Вівторок, 24 березня 2015, 19:09

Європейська комісія може встигнути до саміту в Ризі підготувати доповідь стосовно готовності України до введення безвізового режиму з ЄС, але саме рішення ЄС залежатиме від змісту документа.

Про це латвійський дипломат, який відповідає в ЄС за підготовку до Ризького саміту "Східного партнерства" Юріс Поіканс сказав УНІАН у Брюсселі, коментуючи заяву голови Представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, що ЄК через брак часу не зможе підготувати до саміту таку доповідь.

"Фізично доповідь можливо зробити, але що буде в ній - це питання", - сказав Поіканс.

Саме тому, стверджує латвійський дипломат, зараз неможливо говорити, яким буде рішення ЄС з цього питання.

"Буде зроблена так звана доповідь про прогрес (України у виконанні Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС – ред.). Але ми не знаємо, якими будуть результати, тому говорити із 100% впевненістю буде чи не буде рішення, я не можу", - наголосив він.

"На цей час ЄК разом з урядом України активно аналізує, чого Україна досягла", - підкреслив Поіканс.

Раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізового режиму з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні 2015 року.

"Цього рішення не буде, тому що немає часу для того, щоб воно було прийнято", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News