Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики намагалися атакувати Майорський і просунутися під Сокольниками - ІС

Середа, 25 березня 2015, 10:57

Бойовики за минулу добу безуспішно атакували селище Майорське на артемівському напрямку й намагалися наблизитися до позицій сил АТО в районі Сокольників на луганському напрямку.

Також бойовики намагаються вести розвідку на переправах через ріку Сіверський Донець, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook 25 березня.

"Бойовики на Донбасі впродовж доби у порушення Мінських домовленостей понад 20 разів обстріляли позиції українських військ, зафіксовано спробу атаки на позиції українських військ", - зазначає він.

"Найбільш інтенсивно супротивник вів обстріли на Приморському напрямку. Із застосуванням 120-мм мінометів і станкових гранатометів бойовики й російські найманці обстріляли позиції українських військ у районі н.п. Широкине, Старомар’ївка, Новоселівка, Миколаївка", - пише Тимчук.

Також, за даними ІС, було обстріляно позиції українських військ на Донецькому напрямку в районі н.п. Піски, Гранітне й Авдіївка. Головним чином там застосовували 120-мм і 82-мм міномети.

"По Авдіївці супротивник застосував бронетехніку – із заздалегідь підготовлених позицій вели вогонь 2 танки, також на цій ділянці було застосовано станкові гранатомети СПГ-9", - додає Тимчук.

"У районі н.п. Майорський (Артемівський напрямок) група супротивника чисельністю до 2-х взводів за підтримки 3-х одиниць бронетехніки атакувала передові позиції українських військ", - повідомляє він.

У результаті бою "українські підрозділи прицільним вогнем із підготовлених позицій, а також тактичним маневром спочатку зупинили просування підрозділів супротивника, а потім змусили відійти його на вихідний рубіж".

"У районі н.п. Сокольників (Луганський напрямок) бойовики силами до 2-х взводів двічі намагалися під прикриттям інтенсивного стрілецького вогню зблизитися з позиціями українських військ – обидва рази безуспішно, у підсумку вимушено відійшовши на вихідний рубіж", - повідомляє Тимчук.

"На Луганському напрямку супротивник веде інтенсивну розвідку, намагаючись розкрити систему оборони українських військ, які продовжують контролювати основні переправи через р. Сіверський Донець", - додає він.

За даними ІС, т.зв. "ДНР" і "ЛНР" продовжують нарощувати рівень боєздатності своїх формувань, закінчуючи процес створення з іррегулярних формувань, які поки лишилася поза системою, частину цільних, структурованих "збройних сил".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...