Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп США: Відставка Коломойського – внутрішня справа України

Четвер, 26 березня 2015, 08:22

Відставка Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації є внутрішньою справою України, заявила речниця Держдепартаменту США Джен Псакі.

Вона наголосила, що призначення і звільнення чиновників такого рівня – компетенція президента Петра Порошенка, передає "Радіо Свобода".

"Ми бачили суперечливі повідомлення про озброєних людей, які перебували у бізнес-структурах, що частково належать Коломойському. Цей пан і уряд України заявляли, що ці люди були його приватною охороною. Я не маю жодних додаткових підтверджень або деталей для вас", - наголосила Псакі.

Вона додала, що США підтримують "продовження зусиль уряду, щоб верховенство закону панувало у всіх галузях, в тому числі в роботі частково або повністю державних компаній".

Як відомо, у ніч на 25 березня під час зустрічі з Коломойським Порошенко підписав указ про відставку голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Тоді ж Порошенко підписав зміни до закону про акціонерні товариства, які уможливлюють ухвалення рішень в акціонерному (колективному) підприємстві простою більшістю – 50% голосів акціонерів плюс 1 голос. Попередня редакція цього закону ускладнювала або унеможливлювала керування такими державними активами, як компанія "Укрнафта".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування