Державіаслужба хоче пом'якшити критерії для дозволу авіамаршрутів

Четвер, 26 березня 2015, 12:41

Державна авіаційна служба України має намір пом'якшити критерії видачі призначень на авіамаршрути, які значаться в раніше підготовленому нею наказі №686 "Про затвердження Авіаційних правил "Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній".

Про це йдеться в проекті наказу Державіаслужби "Про внесення змін до авіаційні правила "Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній", який оприлюднений на сайті служби.

У проекті зокрема йдеться, що право на експлуатацію міжнародної регулярної та/або чартерної повітряної лінії надається тим авіаперевізникам, якими переважно володіють (контролюють повністю або володіють більше ніж 50% їх статутного капіталу) або яких фактично контролюють (є кінцевими вигодонабувачами або власниками більше ніж 5% статутного капіталу) держава Україна та/або громадяни України.

Раніше передбачалося надавати право на маршрут виключно українським компаніям з кінцевим вигодонабувачем, який контролює компанію.

Крім того, пропонується виключити із критеріїв, які повинні враховуватися комісією при розгляді заяви про надання прав на експлуатацію повітряних ліній за бальною системою, пункти про кількість виконаних авіаперевізником польотів в межах України за останні 12 місяців; кількість повітряних суден власного парку або отриманих в лізинг без екіпажу; кількість працюючого авіаперсоналу.

Як повідомлялося, група Wizz Air з 20 квітня закриває свою українську авіакомпанію "Візз Ейр Україна". Закриваються маршрути до Барселони, Валенсії, Кутаїсі, Москви, Мілана, Неаполя, Венеції.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування