В Одесі попередили спробу "фейкових" масових заворушень - МВС

Четвер, 26 березня 2015, 13:40

Правоохоронці затримали в Одесі шістьох учасників, у тому числі й організаторів акції, спрямованої на дестабілізацію ситуації в місті.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС в Одеській області.

"Вчора працівники одеської міліції та СБУ запобігли провокації на вулиці Пастера, спрямованій на дестабілізацію ситуації в місті. За наявною оперативною інформацією планувалося зняття чергового відеоролика з перекриттям вулиці і перевертанням автомобіля", - йдеться у повідомленні.

"Студентам, найнятим для масовки, організатори заплатили по 150 гривень", - додають у міліції.

У результаті оперативно вжитих міліцією заходів дана провокація не відбулась, наголошує обласна МВС.

У відомстві зазначають, що нещодавно було відзнято відеоролик із перевертанням машини групою протестної молоді на вулиці Ільфа і Петрова в Одесі – відео було постановочним.

Управління МВС в Одеській області звертає увагу учасників подібних акцій, особливо, студентської молоді, що, беручи участь у них за грошову винагороду, вони стають "співучасником злочину".

"З правової точки зору їхні (учасників) дії розцінюються як замах на масові заворушення і згідно статті 294 Кримінального кодексу України караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. А у разі загибелі людей або тяжких наслідків – до 15 років", - заявляють у МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування