Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеглядачам можуть підсунути фальшивий ATR

П'ятниця, 27 березня 2015, 09:46

У тому випадку, якщо кримськотатарська телекомпанія ATR до 1 квітня не встигне зареєструватися як ЗМІ і змушена буде припинити своє мовлення, на її частоті може почати роботу "телеканал-підробка".

Про це в четвер, 26 березня, повідомила заступник генерального директора ATR Ліля Буджурова передає сайт "15 минут".

"Все ефіри ATR пише якась контора для того, щоб коли 1 квітня ми самі припинимо мовлення .., то замість легальної картинки ATR буде запущена ось та картинка із записом", - пояснила Буджурова, пославшись на наявну в неї інсайдерську інформацію.

Заступник гендиректора ATR висловила сподівання, що кримськотатарському телеканалу все ж таки вдасться до 1 квітня 2015 пройти реєстрацію в якості ЗМІ згідно з російським законодавством.

"Але будьте готові, що вам можуть надати підробку", - додала вона.

Буджурова подякувала всім, хто надає підтримку телеканалу - пише листи, приходить до редакції, підписує петиції... Вона підкреслила, що закриття ATR стане трагедією для кримських татар.

"Не стріляйте в душу цілого народу. Не вбивайте ATR!", - Такими словами Ліля Буджурова завершила програму.

Раніше про можливість створення "телеканалу-підробки" написав у соціальній мережі Facebook перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

"Першого квітня всі ЗМІ, що входять до холдингу припинять своє мовлення. Щоб запобігти завроушень серед кримських татар і шанувальників телеканалу, нам на аналоговій частоті АТР, наприклад, на базі Першого кримського (екс-ДТРК Крим), будуть"згодовувати" архівні записи АТР ( вже тривалий час всі програми телеканалу повністю копіюються). До речі, доступ до відеоархіву АТР також був отриманий в результаті останнього обшуку на телеканалі. Звісно, ніякої ліцензії або інших документів при цьому ніхто питати не буде", - написав Джелял.

Як відомо, глядачі і слухачі ЗМІ, що входять до складу медіахолдингу ATR, написали відкритий лист на ім'я Президента Російської Федерації Володимира Путіна, в якому просять надати допомогу в реєстрації телеканалів ATR, Lale, а також радіостанції "Мейдан".

У листі наголошується, що можливе закриття кримськотатарських телеканалів і радіостанції "позбавляє кримських татар можливості збереження і розвитку кримськотатарської мови, культури, національних традицій".

Крім того, небайдужі телеглядачі створили окремий вебсайт, на якому розміщена петиція до керівників Російської Федерації та Криму із закликом врятувати ATR від закриття.

З 1 квітня 2015 ATR може припинити мовлення. Це відбудеться в тому випадку, якщо телеканалу не вдасться до кінця поточного місяця зареєструватися як ЗМІ згідно з російським законодавством.

Телекомпанія вже кілька разів подавала документи в Роскомнагляд, але їх щоразу повертали назад з різних причин - то необхідні платежі були перераховані по невірним реквізитами, то документи нібито були невірно завірені нотаріусом (хоча пізніше з'ясувалося, що все було зроблено правильно).

Аналогічні труднощі відчувають інші ЗМІ, що входять до медіахолдингу ATR - дитячий кримськотатарський телеканал Lale, FM-радіостанції "Мейдан" і "Лідер", а також інтернет-видання "15 минут".

У середу, 25 березня, в ефірі ATR стартував телемарафон, присвячений проблемі можливого закриття першого і єдиного в світі кримськотатарського телеканалу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування