"Рособоронекспорт": російській зброї все важче конкурувати у світі

П'ятниця, 27 березня 2015, 11:37

Російські виробники стають все менш конкурентоспроможними на світовому ринку зброї і вже змушені були піти з трьох десятків його секторів.

Про це заявив голова групи радників гендиректора "Рособоронекспорту" Олександр Бріндіков, повідомляє РБК.

"Ми практично пішли з половини секторів оборонної промисловості, і питання не в тому, що ми щось недопрацювали в маркетингу, а в тому, що ми просто стаємо в цих галузях неконкурентоспроможними", – заявив Бріндіков, виступаючи в Раді Федерації.

Говорячи про причини неконкурентоспроможності, Бріндіков пояснив ТАСС, що вони пов'язані з "внутрішніми проблемами", зокрема, з проблемами "в області електронно-компонентної бази".

В результаті, наприклад, на ринку бронетехніки Росію все сильніше витісняють Німеччина, Китай і Україна, яка активізувала постачання бронетранспортерів.

"І тут ми пішли, ми стали неконкурентоспроможними. У нас виникли проблеми з промисловістю, з постачанням цієї техніки", – зазначив він.

До числа галузей, де російським зброярам стає все складніше конкурувати з іноземними виробниками, він відніс ринок артилерійських систем і боєприпасів до них.

"Ми займаємо погані позиції в області артилерійських систем і сучасних пострілів, хоча раніше нічим не поступалися питанні тій же Швеції", – пояснив представник "Рособоронекспорту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News