Глава МЗС Чехії порівняв дії РФ в Україні з окупацією Судетів Гітлером

П'ятниця, 27 березня 2015, 18:22

Позиція Чехії полягає в тому, що Кремль поводить себе в Україні так, як Третій Рейх поводив себе в Чехословаччині в 1938 році, коли німці анексували Судетську область сусідньої держави, аргументуючи це захистом прав німецькомовних громадян регіону.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек під час дебатів на тему "Війна за дверима Європи", повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, цю позицію підтримує навіть президент Чехії Мілош Земан.

"Сьогодні я розмовляв із президентом і сказав йому, що, звичайно, передбачити ситуацію в Україні неможливо. Може дійти до того, що атакуватимуть Маріуполь. А президент мені сказав, що абсолютно ясно, що в той момент позиція Чехії має бути однозначною", – розповів Заоралек.

Міністр розповів, що Чехія також готова будувати спільну європейську позицію з рештою країн-членів Європейського союзу та буде заважати Росії досягти власної мети, яку Заоралек називає розколом ЄС.

"Я вважаю це очевидним, що російською амбіцією на сьогодні є розкол позиції Європи. Якщо Росії це вдасться, все втрачено. Чехія ніколи не буде країню (допоки я матиму вплив, зроблю для цього все), яка внесла свій вклад у такий процес", – сказав він.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...