Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ збиралася висунути проти Мельничука звинувачення - нардеп

Вівторок, 3 березня 2015, 14:01

Генеральна прокуратура збиралася просити про зняття депутатської недоторканності з депутата Сергія Мельничука й висунути проти нього звинувачення в порушенні Кримінального кодексу.

Про це пише депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм у Facebook із посиланням на свої джерела.

"Перехід Сергія Мельничука в групу Ігоря Єремеєва має не лише моральну, але й кримінальну складову", - зазначає він.

"За моєю інформацією, цього тижня Генеральна прокуратура готувалася подати подання про зняття депутатської недоторканності з пана Мельничука й висунути проти нього звинувачення в порушенні низки статей кримінального кодексу", - заявляє Найєм.

За його словами, цю інформація ретельно приховували, щоб колишній командир "Айдару" не втік від слідства й не залучив на свій захист колишніх соратників по батальйону.

"Більше того, про підготовку такого подання було відомо керівництву Верховної Ради", - запевняє депутат.

Найєм вважає, що Єремеєву колишній комбат "потрібен був для того, щоб не розпалася парламентська група", у якій не вистачало одного депутата.

"Якщо після цього переходу Генпрокуратура не подасть подання про зняття з Мельничука недоторканності, це кине тінь на всю слідчу групу ГПУ, яка займалася справою й особисто на генерального прокурора Віктора Шокіна", - вважає він.

Найєм подав запит генпрокурору Шокіну "для з'ясування всіх обставин".

Як відомо, 3 лютого Мельничук заявляв, що йому погрожують арештом, тому він передумав складати депутатський мандат.

3 березня Мельничук увійшов до складу депутатської групи "Воля народу" олігарха Ігоря Єремеєва. Після цього у сесійній залі Верховної Ради сталася бійка між Мельничуком і Ляшком, із фракції якого раніше вигнали Мельничука.

Раніше речник Генштабу Владислав Селезньов заявив про те, що від імені "Айдару" деякі особи "проводять спроби дискредитувати Міністерство оборони та Генштаб".

"Народні депутати не мають права займатись будь-якою іншою діяльністю, в тому числі очолювати підрозділи ЗСУ. Так само народні депутати не мають права робити заяви від імені підрозділів, які підпорядковуються Міноборони", - заявив Селезньов.

Добровольчий батальйон "Айдар" переформатували у 24-й окремий штурмовий батальйон сухопутних військ ЗСУ, командиром його призначили Євгена Пташника. Цьому передував скандал із печаткою "Айдару", бо Мельничук не хотів втрачати керівництво батальйоном, а його бійці не хотіли визнавати нове керівництво.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування