Міноборони пікетують бійці "Айдару", не задоволені зміною керівника

П'ятниця, 30 січня 2015, 12:19

Бійці "Айдару", які протестують під Міністерством оборони, перекрили Повітрофлотський проспект у Києві, там утворився гігантський затор.

Бійці не задоволені відповіддю заступника міністра оборони, який до них вийшов.

Чиновник сказав, що батальйон розформовувати не будуть, "треба повертатися на фронт і воювати". Він наголосив, що у батальйону є нова печатка.

Почувши цю відповідь, бійці почали освистувати чиновника Міноборони.

"Ці собаки – уроди, їм не подобається, що ми добровольці. Вони хочуть нас розформувати", - сказав кореспонденту "Української правди" один із бійців.

На запитання, що буде, якщо так станеться, боєць сказав: "Ми повбиваємо їх тут усіх".

Нового керівника призначили без згоди бійців, сказав інший боєць Олександр, із позивним Комаров.

Бійці "Айдару" пікетують Міноборони. Фото Марії Жартовської

"Так сталося, що нового керівника батальйону бійці не підтримують, вони його навіть не знають. Його немає на передовій. Чому так сталося? Не прислухалися до думки бійців і просто призначили нового", - розповів він.

"Зараз в суді розглядається справа щодо його призначення. Вони говорять, що два місяці немає печатки військової частини під егідою "Айдару", хоча вона є (у Сергія Мельничука – ред..)", - сказав боєць із позивним Комаров.

"Айдарівці" пікетують Міноборони

"Ними (керівництвом Міноборони – ред.) було прийняте рішення реформувати батальйон із реформуванням нової військової частини. Це зроблено, щоб утворити юридичну колізію", - сказав він.

"Мельничук готовий скласти мандат депутата і повернутися на фронт. Він написав рапорт, що хоче повернутися на фронт і не хоче бути в Раді", - заявив боєць.

Згодом Сергій Мельничук сказав, що у п’ятницю бійці розходяться, але повернуться під Міноборони у понеділок, 2 лютого, о 12:00.

"Айдарівці" пікетують Міноборони

"Зараз ми робимо так. Я не хочу, щоб хтось сьогодні захворів. Тож ми розходимося – і в понеділок нас вийдуть тисячі. Ми заблокуємо Міноборони, підемо під Генпрокуратуру, щоб військовий або генеральний прокурор зробили відповідні висновки", - заявив він.

"Ми підемо до президента, щоб він почув вимоги. І не тільки "Айдару", а і всіх батальйонів. Тому що далі будуть і інші", - сказав Мельничук.

"Це правильно, що зараз подано законопроект про об’єднання добровольчих батальйонів. Воювати повинні ті, хто не тікатиме і не залишатиме (бійців) у котлах", - додав він.

"Айдарівці" пікетують Міноборони

Раніше повідомлялося, що комбат "Айдару" Сергій Мельничук не захотів віддавати печатки Валентину Лихоліту, тому за наказом Міноборони добровольчий батальйон, який був частиною №0624, став частиною 2950 і отримав нову печатку.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News